Beboere, børn og dyr får glæde af nyt naturområde i Aabybro

Foto: Jammerbugt Kommune. Den røde snor klippes
dato

Anlægsmedarbejdere i Jammerbugt Kommune indviede torsdag 30. november et nyt område i Aabybro, hvor der er blevet etableret et stisystem og en række ”vilde tiltag”.

Indvielse af naturområdet
Vej og Park i Jammerbugt Kommune har i november arbejdet på et nyt naturområde ved Søparken/Cirkuspladsen i Aabybro. Arbejdet er foregået i forbindelse med, at en række anlægsmedarbejdere fra Vej og Park har deltaget i et kursus, der er blevet til i samarbejde med AMU Nordjyllands gartnerfagsskole Sandmoseskolen i Brovst og Hjørring Kommune, som også har haft medarbejdere afsted på kursus.

På kurset har medarbejderne hentet inspiration og fået ny viden om biodiversitet og bæredygtighed, og hvordan de kan tænke dette ind i det anlægsarbejde, de udfører rundt omkring i kommunen.

Torsdag 30. november blev det nye område ved Søparken/Cirkuspladsen så indviet. Her fortalte en af lærerne på kurset, Robert Poulsen, og Chef for Vej og Park Flemming Kjeldgaard til en start lidt om projektet, hvortil medarbejderne supplerede med, at det havde været ”et spændende projekt, der har udviklet sig i takt med, at nye idéer er opstået – og med et godt samarbejde hele vejen igennem”, som det bl.a. lød.

Herefter blev den røde snor klippet, hvorefter medarbejderne – på trods af et godt lag sne – var på en lille gåtur i området, hvor de delte deres viden om bl.a. de nye frugttræer og insekthoteller, inden der til sidst var en kop varm kaffe.

Kreative løsninger for børn og voksne – og dyrene
Anlægsmedarbejderne har brugt deres nye viden til at etablere kreative løsninger, som både har beboerne i området samt børn og dyr for øje.

Medarbejderne har således lagt flis for at skabe et stisystem, så området kan bruges af hundeluftere og andre, der har lyst til en gåtur i flotte naturomgivelser. Derudover er der blevet etableret bl.a. stendiger og levesteder for fugle, insekter og andre dyr under grenbunker.

Medarbejderne har også lavet nogle dyr ud af genbrugsmaterialer, så børn kan gå på findejagt i skoven. Også fuglene har fået glæde af genbrugelige materialer, da medarbejderne har lavet fuglekasser af genbrugt træ.

Bl.a. medarbejderen Jette Kirkebak har været med i projektet.

”Det har været rigtig spændende at være med i. Der er blevet tænkt kreativt på nye måder og arbejdet godt sammen omkring at få skabt et godt område til glæde for både beboerne i området og dyrene”, fortæller Jette Kirkebak. ”En oplagt gårute er omkring søen i Aabybro og så videre over i det nye stisystem”, lyder tippet fra hende.

Kurser giver kompetenceudvikling og sæsonforlængelse
Ud over medarbejderne som har været på kursus i biodiversitet og bæredygtighed, har nogle af Vej og Parks medarbejdere i november været på kursus på VUC, hvor de har fået nye kompetencer inden for f.eks. IT.

At medarbejderne deltager på kursus i november, er et tiltag, som Vej og Park har indført dels for at tilbyde kompetenceudvikling til medarbejdere og dels for at udvide sæsonen for de sæsonansatte medarbejdere, som ellers normalt vinterhjemsendes fra 1. november til 1. april. Dette er nu rykket fra 1. december til 1. april.

”Det er rigtig givtigt for vores arbejde i Vej og Park, at medarbejderne får den her nye viden og nye idéer – samtidig med at vi kan tilbyde de sæsonansatte medarbejdere beskæftigelse lidt længere. Håbet er, at vi kan sætte endnu flere tiltag i værk for at tilbyde medarbejdere, der er interesseret i det, beskæftigelse hen over vinteren også”, fortæller chefen for Vej og Park i Jammerbugt Kommune, Flemming Kjeldgaard.

Kilde: Jammerbugt Kommune
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.