Unge i Jammerbugt får nye maritime oplevelser med UngHavn-projektet

Foto: Jammerbugt kommune.
dato

UngHavn-projektet giver unge mulighed for at lære det maritime liv at kende, nu også i Jammerbugt Kommune.

Ideen om ”UngHavn” opstod i Holbæk. Initiativet blev taget af Ungdomsskolen i samarbejde med Nationalmuseet og Kystliv Holbæk. Formålet med projektet er at give unge muligheden for at prøve kræfter med det maritime liv.

Erfaringerne fra Holbæk har vist sig meget positive. ”UngHavn” har skabt nye fællesskaber for unge og givet nyt liv til havnen.

Nu skal disse positive erfaringer bredes ud til syv andre kommuner. Takket være en bevilling på 8 millioner kroner fra Den A.P. Møllerske Støttefond, kan Ungdomsskoleforeningen udbrede projektet til flere dele af landet. De involverede kommuner er Jammerbugt, Roskilde, Faaborg Midtfyn, Middelfart, Svendborg, Guldborgssund, Helsingør og Holbæk.

Programleder i Ungdomsskoleforeningen udtrykker stor glæde for den store donation fra Den A.P. Møllerske Støttefond. Projekterne gavner både de unge deltagere og de lokale havneområder. Alle ungdomsgrupper har mulighed for at deltage, og projekterne fokuserer på personlig udvikling gennem praktiske opgaver.

De maritime aktiviteter omfatter blandt andet sejlads og maritimt håndværk. De unge lærer at samarbejde for at få skibet til at sejle. I vinterhalvåret er der også planlagt indendørsaktiviteter, hvor deltagerne kan bygge modeller af lokale bådtyper fra kyst og fjord i Jammerbugt.

I Jammerbugt Ungdomsskole ser Michael Enodden frem til at introducere de unge til lokalområdet gennem projektet. Der vil være fokus på at styrke friluftslivet via fjord og hav, i samarbejde med Han Herred Havbåde, som åbner nye lokale muligheder.

Kirsten Monrad Hansen fra Han Herred Havbåde glæder sig til at byde de unge velkomne. Hun ser frem til at udvikle de maritime aktiviteter yderligere gennem samarbejdet med ungdomsskolen.

Projektet giver adgang til aktiviteter for unge mellem 12 og 25 år. Målgruppen inkluderer både bogligt stærke, ensomme og angste unge. På landsplan forventes op mod 3.650 unge at deltage i projektet.

UngHavn-projektet starter til sommer og kører frem til 2027. Med støtten fra Den A.P. Møllerske Støttefond kan de mange planlagte aktiviteter realiseres til gavn for unge rundt om i de deltagende kommuner.

https://www.jammerbugt.dk/nyheder/jammerbugt-ungdomsskole-og-han-herred-havbade-sammen-i-nyt-projekt/

Kilde: Jammerbugt Kommune