Oplev din nabokommune: 3 fede oplevelser tæt på dig

Profilbillede
dato

Bliver du i Nordjylland og holder sommerferie, så læs med her. Der er masser at opleve i din nabokommune. Vi har samlet tre gode bud på gratis oplevelser tæt på dig. 

Asaa: En gammel havneby

En af Nordjyllands mest børnevenlige strande finder du i Asaa. Der er lavvandet, og det hvide sand er en skattekiste af fine skaller, som børn kan gå på opdagelse i. På havnen står de gamle rødmalede fiskerhuse og omkranser det historiske sted. Havnen er også fyldt med gamle og nye både, som man kan kigge på.

Efter en lang dag på stranden kan du besøge havnemuseet, som fortæller om byens fiskerihistorie. Asaa er en skjult perle på Østkysten, som du kan læse mere om her. 

Dronninglund: Nordjyske slotte  

Drømmer du om en sommer i eventyrlige omgivelser, skal du udforske slottene omkring Dronninglund. Her ligger både Dronninglund Slot og Voergaard Slot, der står som historiske pejlemærker fra Danmarks fortid. Gå en tur rundt om slottene og oplev voldgrave og slotshaver, mens du lærer om slottenes historie.

Find din indre konge eller dronning frem og tag på slotsturné i Brønderslev Kommune. Her kan du læse mere om slottene og planlægge din tur.

Brønderslev: En oase af blomster

Hvis du vil forsøde din sommer med duften af blomster, skal du tage i Rhododendronparken i Brønderslev. Her kan du finde over 130 sorter af forskellige planter, som sammen skaber en symfoni af farver. Parken er Nordeuropas største af sin slags og er en oplagt sommeroplevelse til dig, der elsker smukke blomster og grøn natur.

Parken rummer desuden en stor sø, en legeplads og mulighed for at nyde en medbragt madpakke ved parkens borde og bænkesæt. Find flere informationer om parken her. 

Kilde: Redaktionen