Nye rekorder, finalepladser og medaljer til AAIF

Foto: Aabybro IF Svømning // Stefan Stenberg Sørensen.
Profilbillede
Mattias Sundroos

I weekenden var det igen tid til svømmestævne, da Aabybro IF Svømning tog turen til Thisted og deltog i Sparekassen Thy Cup 2021. 
Her stillede Aabybro IFs konkurrenceafdeling talstærkt op med hele 15 svømmere (se deltagerliste nederst i artiklen) og der blev endnu engang sat et hav af personlige rekorder. 

"Det blev til masser af flot svømning i selskab med nogle af landets allerbedste svømmere for os denne weekend. Derfor var konkurrence også benhård, da OL-svømmerne Helena Rosendahl Bach og Viktor Bromer også var blandt de startende svømmere", siger Stefan Stenberg Sørensen, cheftræner for Aabybro IF Svømning.

Stefan kunne dog stolt fortælle om et succesrigt stævne, hvor man trods hård konkurrence kunne hive flotte resultater med hjem til Aabybro:

"Vi placerede os som næstbedste klub målt på individuelle forbedringer. Hele 82.56% af de svømmede løb var personlige rekorder, hvilket gav både top 3-placeringer, medaljer, personlige rekorder og finalepladser. Heriblandt hele seks pladser i finalerne"

En præstation over alle forventninger
Det var derfor også en glad cheftræner, der reflekterede over det netop overstået Sparekassen Thy Cup 2021: 

"Jeg er så stolt af det flotte arbejde, som svømmerne har leveret i Thisted. På dette tidspunkt i sæsonen skulle vi gerne kun ligge tæt på vores personlige rekord og jeg havde derfor ikke forventet, at stort set alle de svømmede løb endte som personlige rekorder"

"Ydermere blev de tre klubrekorder fra DM forbedret yderligere! Vores trup har ramt et ekstremt højt niveau, som man skal mange år tilbage for at se lignende i Aabybro. Jeg er uendelig stolt af svømmerne og trænerteamet, som har fået dette til at ske"

Det næste der er på planen for Aabybro IF Svømnings førstehold er træningslejr, der ligger i efterårsferien i Vildbjerg. Så man i klubben kan blive klar til Regionsmesterskaber og DM Junior i starten af november.

Rekorder:
- Mikkel Rubæk forbedrede sin 100m brystsvømning med -36.56% og den lyder nu på 01:21,55 og hans 50m rygsvømning med -18.01% i tiden 33,83
- Sebastian Saugbjerg forbedrede sin 50m brystsvømning med -31.89% og lyder nu på 35,91
- Sofie Jeppesen forbedrede sin 100m butterfly med -25.46% og den lyder nu på 01:25,44
- Agnes Brix Rasmussen forbedrede sin 100m frisvømning med -17.59% og lyder nu på 01:24,86
- Mads Poulsen forbedrede sin 200m butterfly med -15.66% og lyder nu på 2:47.76.

Deltagere: 
Carla Brix Rasmussen, Sebastian Porsborg, Agnes Brix Rasmussen, Sofie Jeppesen, Sofie Callsen, Vilmer Damgaard, Christian Abrahamsen, Luna Kristensen, Simon Andersen (træner), Ellen Brix Rasmussen, Lisa Stenger, Sebastian Saugbjerg, Mads Mølgaard, Mathias Østergaard Barslev, Stefan Stenberg (træner), Mads Poulsen.

Kilde: Stefan Stenberg Sørensen, Cheftræner Aabybro IF Svømning