Jammerbugt Kommune kåret som Årets Ungdomskommune 2024

Foto: Jammerbugt Kommune.
dato

Jammerbugt Kommune har fået æren og anerkendelsen af at bære titlen som Årets Ungdomskommune 2024. Prisen blev præsenteret af Christine Ravn Lund, der står i spidsen for DUF (Dansk Ungdoms Fællesråd).

Prisoverrækkelsen fandt sted den 6. februar ved en til lejligheden organiseret festlighed på Skolecenter Jetsmark. Festligheden blev klokken 13.30 et samlingspunkt for Jammerbugt Kommunes aktive ungekræfter, herunder Nikolaj Jensen, der blev udnævnt Årets Ungleder i 2023. Desuden deltog repræsentanter fra både Ungepanelet og elevrådene ved skolerne i kommunen.

Kommunens arbejde med at inddrage unge i beslutningstagningen har ikke gået ubemærket hen. Intensivt engagementsarbejde i udarbejdelsen af deres Børne- og Ungepolitik, udvikling af masterplaner og forarbejdet til nye byggerier har vist sig at virke. Ved Se at tage unge med på råd og kvalificere deres indflydelse, har kommunen sikret sig opmærksomhed og velfortjent anerkendelse.

Jammerbugt Kommunes proaktive tilgang til ungeinddragelse er forankret i både Børne- og familieudvalget og Kultur-, fritids- og landdistriktsudvalget. Det vidner om en helhedsorienteret politik, hvilket underbygger anerkendelsen af kommunen som Årets Ungdomskommune 2024.

Æren af at være Årets Ungdomskommune 2024 ledsages af en økonomisk opmuntring. DUF's pengepræmie på 10.000 kr. tilfalder kommunens ivrige Ungepanel. Samtidig sætter det den afgørende streg under Jammerbugt Kommunes indsats for at klæde de unge godt på til medindflydelse.

Jammerbugt Kommune har tidligere markeret sig i opløbet om Årets Ungdomskommune. I 2022 snuppede kommunen en flot 3. plads for sit pionerarbejde med integration af unge med minoritetsbaggrund i frivillige fællesskaber. Med dette års førstegangssejr kan Jammerbugt Kommune være stolt over ikke alene at have rykket sig yderligere op, men også at have magtet at fastholde og videreudvikle deres særlige engagement i de unge borgere i kommunen.


https://www.jammerbugt.dk/nyheder/jammerbugt-kommune-er-arets-ungdomskommune-2024/
Kilde: Jammerbugt Kommune