Jammerbugt Kommune er nomineret til Den Kriminalpræventive Pris

Foto: Jammerbugt Kommune.
dato

Jammerbugt Kommune (SSP Jammerbugt) er nomineret til Den Kriminalpræventive Pris 2023. Nomineringen kommer på baggrund af kommunens projekt 'Håndtering af digitale krænkelser', som er skabt i samarbejde med Hjørring Kommune og Nordjyllands Politi.

Projekt 'Håndtering af digitale krænkelser'
I projektet 'Håndtering af digitale krænkelser' har Jammerbugt Kommune sammen med Hjørring Kommune og Nordjyllands Politi arbejdet med, hvordan fagpersoner kan håndtere digitale krænkelser blandt børn og unge - f.eks. ulovlig deling af nøgenbilleder, online mobning og trusler, som er et udbredt problem på landets skoler.

Projektet har resulteret i konkrete handleplaner med ’actioncards’ til f.eks. lærere og pædagoer. De konkrete redskaber skal klæde fagpersonerne på til at håndtere situationer med digitale krænkelser, så der sikres den nødvendige hjælp til barnet eller den unge, der har været udsat for en digital krænkelse.

Erfaringerne fra projektet er delt med alle landets kommuner, så de kan bidrage til en bedre håndtering på landsplan, og projektet er nu nomineret til Den Kriminalpræventive Pris, som Det Kriminalpræventive Råd uddeler.

Vinderen af Den Kriminalpræventive Pris kåres 14. november 2023, hvor prisen overrækkes af justitsministeren.


https://www.jammerbugt.dk/nyheder/jammerbugt-kommune-er-nomineret-til-den-kriminalpraeventive-pris/

Kilde: Jammerbugt Kommune
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.