Foredrag om helikopteren – der redder liv

Profilbillede

Hvis du er vild med helikoptere og action, så vil foredraget ”LYNX: i aktion for Danmark” formentlig være noget for dig – her fortælles om en del af de redningsaktioner, som Lynxhelikopteren, der var en del af det danske forsvar mellem 1980-2017, var på gennem årene. 

Hvis blot en redningshelikopter kunne tale, så ville den formentlig kunne fortælle endnu flere af alle de historier, du bliver inddraget i til dette foredrag med Henning Kristensen den 16. november på Aabybro Bibliotek mellem klokken 19.00 til 21.00.

Her vil Henning Kristensen fortælle om bogen ”Lynx Oplevelser på danske vinger”, som er udkommet tidligere i år, og han er fotograf på. 

Det er femte bog i en serie om Flyvevåbnets fly, som Henning Kristensen har taget billeder til og udgivet sammen med F-16 piloten Thomas MET Kristensen. 

Under foredraget vil Henning Kristensen fortælle om samarbejdet, arbejdet med bøgerne og om denne specifikke bog, hvor det er Lynxhelikopteren, der er i fokus. I vil høre om både store og små hændelser, som helikopteren har været ude på, og der vil være et par ret alvorlige iblandt så som piratjagt i Adenbugten. 

Overskuddet og honorar fra bogen går ubeskåret til Soldaterlegater, som støtter danske soldater, der har været udsendt og efterfølgende har brug for hjælp. Det koster 60 kroner at deltage, og du kan melde dig til via bibliotekets hjemmeside.

Kilde: Redaktionen