Første DM for juniorne Mads Mølgaard og Mathias Barslev

Foto: Mads Mølgaard & Mathias Østergaard Barslev // Stefan Stenberg Sørensen.
Profilbillede

I forrige weekend var Aabybro IF til DM junior Kortbane 2021.
Her deltog svømmerne Mads Mølgaard & Mathias Østergaard Barslev, som dermed kunne notere sig for første danske mesterskab som juniorer, hvilket også gjorde dem til nogle af de yngste til stævnet. 
Dette havde selvfølgelig også en indflydelse på forventningerne fra Cheftræner Stefan Stenberg Sørensen:

"Vores forventninger var, at svømmerne ville præstere godt, men pga. flere topningstidspunkter vil de kun være lettere nedtrappet til stævnet. Derfor var der elementer, der skulle prøves af. Bl.a. har vi lige været på træningslejr, så derfor burde de længere distancer gå bedst i forhold til træningstypen"

Her skuffede de to unge drenge på ingen måde cheftræner Sørensen: 

"Det gik rigtig godt. Drengene fik nogle gode tider med sig hjem. Mathias Østergaard Barslev fik ny personlig rekord i 100 ryg på 01:01,19 og i 100 medley på 01:05,98. Mads Mølgaard fik ny personlig rekord i 50 fri på 00:25,30, i 100 IM på 01:03,76 og en fænomenal tid i 200 fri på 02:02,34."

Stefan uddyber:

"Jeg er meget tilfreds. De fleste af disse forbedringer er sket henover blot 1 måned. De viser mig, at træningsmængde og intensitetskontrol gør en stor forskel"

En flot finaleplads
Aabybros unge drenge leverede stort med nye personlige rekorder og fantastiske tider til trods for den unge alder, men især én ting vil Stefan gerne fremhæve, som en særlig stor oplevelse: 

"Jeg vil gerne fremhæve, at Mathias Østergaard Barslev placerede sig så godt, at han kom i C-finalen. Det var en kæmpe oplevelse for os og Mathias. Det viser højt niveau, når man kæmper mod alle de andre, der er 2 år ældre end en selv"

Dog bliver der ikke tid til at hvile på laurbærerne for Aabybro IF, da trænerblokken hos Stefan stadig blev fyldt med notater om, hvad der skal arbejdes på fremadrettet: 

"Vi har snakket om vejrtrækninger i crawl skal tages, når behovet er der og ikke nødvendigvis hele tiden. Det tager vi 100% med os. Herudover skal vi være skarpe på at rette vores vendinger til at være rigtigt placeret og timet"

Næste gang Aabybro IF Svømning er i aktion, er til Aalborg Cup, der afholdes i Haraldslund d. 26.-28. november.

Kilde: Cheftræner Stefan Stenberg Sørensen