En ny jobplatform styrker turismen i Jammerbugt Kommune

Foto: Jammerbugt Kommune.
dato

Med mere end 1,8 millioner overnattende gæster årligt, er Jammerbugt Kommune Nordjyllands største turismekommune målt på antal overnatninger.

Over halvdelen af disse overnatninger finder sted i sommersæsonen, hvilket resulterer i, at mange af kommunens turismevirksomheder har behov for ekstra personale i disse måneder.

For at understøtte dette behov for kvalificeret sommerpersonale, er der lanceret en ny jobplatform benævnt Jammerbugt jobplatform. Jobplatformen er indført af Vækst Jammerbugt i samarbejde med blandt andet Jobcenter Jammerbugt, VisitNordvestkysten og Fårup Sommerland.

Den er skræddersyet til nemt og effektivt at skabe forbindelse mellem turismevirksomhederne og potentielle ansøgere. Derudover er det jobplatformens opgave at synliggøre de mange jobmuligheder, der findes inden for turismeerhvervet.

Fårup Sommerland, som er en af jobplatformens samarbejdspartnere, tilbyder at markedsføre jobportalen over for unge, der søger job i forlystelsesparken. Ifølge Jesper Jensen, HR-chef i Fårup Sommerland, vil parken aktivt støtte unge, der søger job i forlystelsesparken, selvom de ikke får en plads hos Fårup Sommerland.

VisitNordvestkysten er også en vigtig del af dette projekt og præsenterer deres Surf & Work-koncept. Formålet er at skabe et solidt fællesskab blandt alle de unge sæsonmedarbejdere og give dem en unik livsoplevelse. Derved håber de på at forme de unge til de mest engagerede ambassadører for Nordvestkysten. Dermed rettes der overordnet set et skarpt fokus mod sæsonarbejdskraft til gavn for de lokale turistaktører.

Virksomheder, der ønsker at få deres sæsonjobs på portalen, opfordres til at udfylde og returnere et skema med oplysninger om jobbet. Dette vil hjælpe Jammerbugt Kommune med at fortsætte sin position som en attraktiv turistdestination, der fremskaffer de nødvendige ressourcer til at imødekomme det øgede behov for service i sommersæsonen.


https://www.jammerbugt.dk/nyheder/jobplatform-malrettet-sommerjob-i-jammerbugten/
Kilde: Jammerbugt Kommune