Brovst inddrager unge i fremtidsplaner og vinder titlen som Årets Ungdomskommune 2024

Foto: Jammerbugt Kommune.
dato

Brovst Sport- og Kulturcenter planlægger fremtiden med lokale unge og opnår Årets Ungdomskommune 2024.

I forbindelse med den igangværende udvikling af Sport og Kulturcenter Brovst, organiserede arbejdsgruppen sammen med skolens udskolingsklasser en produktiv workshop. Formålet var at hente inspiration og ideer til centrets fremtidige faciliteter og tilbud. Dette initiativ, ledet af Pia Skifter Sørensen, lærer og formand for Skovsgård / Brovst KFUM IF, afspejler en stærk inddragelse af de lokale unge i planlægningsfasen.

Oplægget fra eleverne indeholdt en række spændende og nytænkende forslag som et bowlingcenter, varmtvandsbassin med wellness, en minibiograf, et scaryhouse og et gamer-rum. Derudover udtrykte de unge et ønske om bedre rammer for sociale aktiviteter, vandkulturhus samt fordelagtige årskort med rabat.

Begejstringen blandt de unge for at blive hørt var tydelig, og dette afspejler Jammerbugt Kommunes engagement i at sikre ungdommens aktive deltagelse i lokalsamfundets udvikling. Denne tilgang blev endvidere anerkendt på nationalt plan, da Jammerbugt Kommune den 6. februar 2024 blev udnævnt til Årets Ungdomskommune 2024 af Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF). DUF fremhævede specifikt kommunens indsats for at inddrage unge tidligt i politiske processer og udviklingsprojekter som en vægtig årsag til udnævnelsen.

Den store interesse for projektet blev også demonstreret under det indledende opstartsmøde den 17. januar 2024, hvor 110 interesserede deltog, og 35 af disse efterfølgende valgte at engagere sig yderligere i udviklingen af Brovst Sport- og Kulturcenter. Dette markerer en positiv start på projektet, som tydeligt understøtter lokalsamfundets samarbejde mod en fælles vision.

Med denne unikke sammenslutning af visionære unge, engagerede borgere og anerkendelsen som Årets Ungdomskommune ser fremtiden for Brovst Sport- og Kulturcenter både lys og inkluderende ud. Jammerbugt Kommune viser et stærkt eksempel på værdien af ungdomsengagement og lokalsamfundets samarbejde.

https://www.jammerbugt.dk/nyheder/unge-kom-med-input-til-hal-udviklingen-i-brovst/

Kilde: Jammerbugt Kommune